Zpět k receptům

Hanácký salát

Ingredience:
1 sáček Machland červeného zelí 500 g (nebo sklenice 720 ml)
1 větší cibule
2-3 kusy okurky Machland
3 PL majonézy
2 PL bílého jogurtu ( množství jogurtu a majonézy můžete měnit)

Na dochucení:
sůl, cukr, čerstvě mletý pepř, popř. pár kapek octu ... vše podle chuti

Postup:
Zelí nechte okapat v cedníku, pak překrájejte a dejte do větší mísy, aby se vám dobře míchalo. Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a přidejte. Dále přidejte majonézu, jogurt (pokud si přejete zdravější variantu, můžete změnit poměr), lžičku cukru, špetku soli, pepř - vše důkladně promíchejte. Pro spojení chutí nechte odležet v lednici. Podávejte s čerstvým pečivem, třeba s tousty. Dobrou chuť!