Zpět k receptům

Lepenice

Ingredience:
500 g brambory
200 g Machland bílé zelí (sáček / sklenice)
1 ks středně velká cibule
½ lžičky mletý kmín
sůl, horká voda
1½ lžíce olej pažitka, petrželka
pepř
pár koleček červené cibule na dozdobení

Popis:
Brambory osolíme, přidáme kmín a uvaříme doměkka. Mezi tím na pávni osmažíme najemno nakrájenou cibuli a bílé zelí. Přidáme do hrnce k uvařeným a slitým bramborám a pomocí šťouchadla spojíme v kompaktní hmotu. Bylinky nakrájíme najemno a přidáme k vytvořené směsi. Opepříme a vše promícháme. Na ozdobení můžeme použít například pár koleček červené cibule nebo jinou bylinku nebo podle chuti jinou zeleninu. Připravené k servírování. Lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu. Tip: Bílé zelí můžeme nahradit kysaným zelím. Výsledek bude také výborný.

Použité produkty

Bílé zelí

Bílé zelí