Zpět k receptům

Pohanková pomazánka s okurkami

Ingredience:
½ hrnku pohanka
1 hrnek osolená voda
50 g okurky Cornichons Machland
2 lžíce olivový olej
1 lžíce sušené droždí
1 lžička mletý kmín
1 lžíce čerstvá petrželka
1½ lžičky majoránka
2 lžičky hořčice (plnotučná)
sůl, pepř

Postup:
Pohanku vaříme 10 minut na středním plameni. Poté odstavíme a necháme ještě 20 minut dojít pod přiklopenou poklicí. Přesypeme do mísy a částečně rozmixujeme. Přidáme nastrouhané okurky, olivový olej, droždí, nasekanou petrželku, majoránku a hořčici. Podle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme a můžeme podávat. Výborně se hodí k tmavému pečivu.

Použité produkty

Cornichons

Cornichons