Zpět k receptům

Strapačky s uzeným masem

Ingredience:
250 g oloupané brambory
1 ks vejce
120 g polohrubá mouka
sůl
2 lžíce olej
1 ks cibule
100 g uzené maso
150-200 g Machland bílé zelí sáček (popř. sklenice)
mletý kmín
sůl, pepř

Postup:
Brambory nastrouháme najemno a pak je ještě rozmixujeme. Osolíme, přidáme vejce a vmícháme tolik mouky, abychom získali řídké těsto. Konzistencí by mělo připomínat bramborovou kaši. Protlačujeme ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými otvory a opatrně zamícháme. Když strapačky vyplavou na povrch (asi po 3 minutách), vybereme je sítkem a uvaříme další várku. Mezitím na pávni orestujeme najemno nakrájenou cibuli, spolu s na kostičky nakrájeným uzeným masem a bílým zelím. Přidáme kmín, osolíme a opepříme. Scezené horké strapačky promícháme s připravenou směsí a můžeme ihned podávat. Tip: Bílé zelí můžeme nahradit kysaným zelím. Tento způsob je také velmi dobrý.