Zpět k receptům

Zelňačka

Ingredience:
160 g Machland kysané zelí (sáček / sklenice)
2 ks brambory 1-2 ks klobása (podle velikosti)
1 l voda
2-3 ks bobkový list
1 ks cibule
2-3 lžíce olej
1 lžíce hladká mouka
mletá paprika, mletý kmín, pepř, nové koření
sůl

Postup:
V hrnci ohřejeme olej. Na něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a koření (paprika, kmín, pepř, nové koření) a ještě lehce orestujeme (pro zvýraznění chuti a vůně koření). Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, sůl, kysané zelí a brambory a vaříme do změknutí. V půlce přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Můžeme servírovat.

Tip:
pro zjemnění chuti můžeme přidat na talíř lžičku zaskysané smetany.

Použité produkty

Kysané zelí

Kysané zelí