Zpět k receptům

Salátový věnec s řepou a lososem

Ingredience:
1 ks Bageta
Machland Řepa plátky
Machland Cibulky
salát (mix, rukola)
4 - 5 ks ředkvičky (nakrájené na plátky)
100 g uzený losos
1x Vinaigrette zálivka (2 lž. olivový olej, 1 lž. citronová šťáva, 1 lž. hrubozrnná / dijonská hořčice, sůl, pepř)
kopr a mladé výhonky na dozdobení

Postup:
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v troubě, předehřáté na 170 °C, po dobu 8 minut. Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme odkapat. Připravíme si větší plochý talíř. Po jeho obvodu rozložíme vychladlou bagetu. Na tu navrstvíme salát, přidáme sterilovanou zeleninu, na menší kousky nakrájeného lososa, ředkvičky. Vše pokapeme připravenou zálivkou a dozdobíme snítkami kopru a mladými výhonky. Tip na závěr: Pro ty, kteří mají rádi pikantnější pokrmy, lze cibulky nahradit produktem "Machland Čertovy cibulky", které jsou lehce pálivé.