Zpět k receptům

Kyselica

Ingredience:
1 balení Machland kysané zelí sáček (může být i sklenice)
1 hrnek voda
200 g brambory
špetka kmínu, sůl
2 ks bobkový list
4 - 5 kuliček nové koření
100 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
olivový olej
1 ks středně velká cibule
100 g anglická slanina
150 g klobása
zakysaná smetana na zjemnění

Postup:
V hrnci krátce (cca 10 minut) povaříme kysané zelí. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do poloměkka. Přidáme bobkový list, nové koření, povařené kysané zelí. Mléko a mouku smícháme dohromady a přilijeme. Opět přivedeme k varu. Ještě přidáme anglickou slaninu a klobásu, kterou jsem si předem lehce orestovali na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulkou. Během čtvrt hodiny by měla být kyselica hotová připravená k servírování. Na závěr můžeme zjemnit lžící zakysané smetany.

Použité produkty

Kysané zelí

Kysané zelí